Ooigemstraat 20 - 8710 Wielsbeke - Tel. 056/66.64.20 - Fax 056/66.59.20
Algemene Mechaniek
Alle draaiwerken & freeswerken
Tandwielen & kettingwielen
Herstellingen op maat

Een traditie van draaiwerk en freeswerk

In 1966 start het echtpaar Eric Vandenberghe en Marie-Thérèse Velghe een eigen metaalbewerkingsbedrijf, gesitueerd in de Blauwvoetstraat te Ooigem. Algemene mechaniek Eric Vandenberghe-Velghe specialiseert zich in het vervaardigen van tandwielen & kettingwielen en het draaien en frezen van allerlei mechanische onderdelen.
De hout-, mengvoeder-, textiel- & vlasindustrie in de regio is in volle bloei. Fabrieken als houtspaanbedrijven, veevoeders, weverijen, garages, slachthuizen en vlasmachineconstructeurs worden spoedig trouwe klanten en blijven dat tot op heden.
In de loop der jaren groeit het bedrijf, er worden 3 werknemers in dienst genomen en in 1988 worden de mogelijkheden in het oorspronkelijke atelier te beperkt. Er wordt een grotere werkplaats gebouwd in de Ooigemstraat te Wielsbeke, gelegen in Industriezone IV.

In juli 2000 gaat Eric genieten van een welverdiend pensioen en geeft de fakkel door aan dochter Marijke Vandenberghe. In Guy Van Assche wordt een vennoot gevonden en BVBA Vandenberghe & Van Assche wordt opgericht. Sindsdien wordt geïnvesteerd in de modernisering van het machinepark met o.a. CNC draaibanken & CNC freesmachines.
Heden hebben zakenpartners Marijke en Guy een team van 5 werknemers in loondienst. Zij stellen dagelijks nog steeds alles in het werk om de gekende betrouwbare en correcte service verder te handhaven.

Draaien, frezen, vertanden en kotteren - conventioneel of CNC : U mag erop rekenen dat uw te herstellen of vervaardigen onderdelen in goede handen zijn bij BVBA Vandenberghe & Van Assche.